Vaartuigen

Visserijbedrijf Kooistra Schot heeft door jarenlange dienst in de visserij een aantal vaartuigen in bezit. Deze variëren tussen een kotter van 16 meter tot een kleine boot van 3 meter. De kotter is uitgerust met een hydraulische kraan van 3 ton op 6 meter, waardoor eventueel zwaar werk geen probleem is. Ook heeft deze boot spudpalen, waardoor met behulp van gps coördinatie een langdurig verblijf op een exacte locatie mogelijk is . Daarnaast zijn er een aantal aluminium vletten. De grootste boot in dit segment met een lengte van 9 meter heeft ook een hydraulische kraan die 500 kg kan pakken over een lengte van 4 meter. Tevens heeft deze een Volvo-Penta motor die een vermogen levert van 150 pk die deze boot uitermate geschikt maakt voor visserij gerelateerde opdrachten, maar is deze met een topsnelheid van 48 km/h ook flexibel inzetbaar is voor calamiteiten op het water.

Daarnaast beschikt Visserijbedrijf Kooistra Schot over een aantal polyester boten. Deze zijn vooral inzetbaar door hun geringe diepgang en gewicht voor het vissen in poldersloten of grachten. Met hun hoge isolatiewaarde zijn deze geschikt om stroom gerelateerde activiteiten te ondernemen.

Afgezien van de kotter zijn deze boten allemaal te transporteren op de weg. Dit betekend dat snelle service geen probleem moet zijn.

Voor meer foto’s: klik hier.